V meste otvorili nové Denné centrum pre seniorov

24.07.2013 Humenné

Humenné 24. júla (TASR) - Nové Denné centrum pre seniorov otvorili v týchto dňoch na Družstevnej ulici v Humennom. Je v poradí tretím zariadením svojho druhu na území mesta.
Seniori zo Sídliska I, kde nové centrum sídli, doteraz nemali k dispozícii vhodné priestory pre svoju činnosť. Po novom sa tak môžu venovať záľubám i ručným prácam v kolektíve svojich rovesníkov. "Majú si kde vymieňať skúsenosti, absolvovať zaujímavé prednášky či inak tvorivo využiť svoj voľný čas," informovala hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňáková. Na rekonštrukciu priestorov, kde sídli nové centrum pre seniorov, vyčlenila miestna samospráva zo svojho rozpočtu takmer 17.000 eur.
Denné centrá v Humennom boli založené v roku 1965. Pod názvom Kluby dôchodcov pôsobili až do roku 2009, keď boli premenované na Denné centrá.
"Prvý klub sídlil v humenskom kaštieli až do roku 1973. Neskôr bol presťahovaný na Duchnovičovu ulicu 28, kde sídli až dodnes. Druhý klub vznikol v roku 1980 na Laboreckej ulici 26, a na danej adrese pôsobí rovnako aj v súčasnosti. Sídlom tretieho je už spomínaná Družstevná ulica," ozrejmila Slivková Kirňáková.
 

Vyberte región